Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009-Εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής "Γη, Νερό, Φωτιά"-Παρουσίαση της δισκογραφικής δουλειάς του Γιάννη Χατζόπουλου "Μια Εικόνα".

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πλαίσια των πολιτισμικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει από την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 20:00, την έκθεση κεραμικής των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Γενισέας Ξάνθης με τίτλο:


«Γη, Νερό, Φωτιά»


«Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. είναι σχολεία Ειδικής Αγωγής και υπάγονται στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές που φοιτούν είναι παιδιά με διαγνωσμένες σοβαρές, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εγγράφονται μετά από εισήγηση των Κέντρων Διάγνωσης Αξιολόγησης και Εκπαίδευσης.
Σκοπός των Εργαστηρίων είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας και η βελτίωση των ικανοτήτων των μαθητών του, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη και η ομαλή συμβίωσή τους μέσα στην κοινωνία»
.

Διάρκεια της έκθεσης από τις 9 Απριλίου έως τις 3 Ιουνίου 2009.
Ώρες επισκέψεως για το κοινό: Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 (εκτός Τρίτης) και Σάββατο 10:00-14:00.

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Βιστωνίδας:

Και αμέσως μετά:

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, στις 21:00, την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Ξανθιώτη μουσικού-στιχουργού και ερμηνευτή Γιάννη Χατζόπουλου με τίτλο:


«Μια Εικόνα»


Ο δίσκος κυκλοφορεί από την από την δισκογραφική εταιρεία PolyMusic, και παρουσιάζεται σε πρώτη εκτέλεση στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», σε μια συναυλία έκπληξη, γεμάτη συγκίνηση, μελωδία και παιδικές φωνές - κάτι που επιβεβαιώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών του μουσικού γυμνασίου Ξάνθης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Κατερίνα Ύδρα - Β' Φωνητικά
Χρύσα Μωραίτη - Β' Φωνητικά
Γιάννης Κουλαουζίδης - Πλήκτρα
Γιώργος Τζεμπραηλίδης - Κρουστά
Βασίλης Λεοντιάδης - Μπάσσο
Δημήτρης Τσαρτσαφλής - Ηλ. Κιθάρα
Special guest: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Kay)


Ο Γιάννης Χατζόπουλος ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρό παιδί. Από 7 χρονών ξεκινάει μαθήματα αρμονίου και πιάνου για 5 χρόνια και παράλληλα μαθήματα φυσαρμόνικας σε ωδείο. Παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία, ενορχήστρωση, σύνθεση δικών του μελωδιών με την βοήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και το πρότυπο MIDI. Μετά το λύκειο και λίγο πριν φύγει για την Ιταλία για σπουδές, ξεκινά μαθήματα κλασσικής κιθάρας.
Η πρόοδος του εξαιρετική και μέσα σε ένα χρόνο γράφει πάνω από 20 τραγούδια, σε στίχους και μουσική δική του, τα οποία τραγουδά παίζοντας κιθάρα για φίλους και στη συνέχεια για αγνώστους που χαίρονται να τον ακούν να παίζει. Η Ιταλία δρα σαν καταλύτης στη μουσική του καρριέρα καθώς το ηχόχρωμα της ιταλικής μουσικής παιδείας του προσφέρει εξαιρετική έμπνευση μελωδιών και στίχων. Παιδεία που αντικατοπτρίζεται πολύ έντονα στα τραγούδια του ακόμα και σήμερα. Το τέλος των σπουδών του στην Ιταλία τον βρίσκει να ηγείται πολυμελούς συγκροτήματος στο οποίο είναι ο βασικός τραγουδιστής, ενώ επιμελείται και του προγράμματος, προσφέροντας διασκέδαση στους 3.000 έλληνες φοιτητές.

Μετά την Ιταλία αρχίζει να γράφει βιωματικά τραγούδια και πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών σε Αθήνα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη με διασκευές ποπ-ροκ κομματιών καθώς και δικές του συνθέσεις. Στα μέσα του 1999, δημιουργεί το συγκρότημα ξΑνΘή-ΒεΡόΗ με ένα φίλο του από τη Βέροια και ηχογραφούν μαζί 21 τραγούδια, ενώ η δουλειά τους κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα σε 3 CD πλήρως ενορχηστρωμένη με αληθινά όργανα. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη: κερδίζουν τον τίτλο του καλύτερου ποπ-ροκ συγκροτήματος στη Βέροια, ενώ δίνουν συναυλίες με τα έσοδα να πηγαίνουν σε κοινωφελείς σκοπούς, πραγματοποιούν πλήθος συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και λαμβάνουν μέρος σε ποικίλες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, τοπικής άλλα και πανελλαδικής εμβέλειας όπως στην ψυχαγωγική εκπομπή JAMMIN (Απρίλιος 1999) στην ΕΤ-3.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην αγαπημένη του πόλη την Ξάνθη, στην Κομοτηνή και στην Δράμα, παίζοντας συστηματικά σε μουσικές σκηνές.
Μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 100 τραγούδια, ενώ 10 από αυτά θα έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει στον επερχόμενο 1ο του δίσκο «Μια Εικόνα» που κυκλοφορεί από τις 13 Μαρτίου από την Polymusic, πανελλαδικά.

Με την ευγενική υποστήριξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.