Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009-ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΙΤΖΗ


Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σας προσκαλεί σε γνωριμία με τον συγγραφέα Αντώνη Σιμιτζή, με την ευκαιρία της παρουσίασης των βιβλίων του «Ο Καπιταλιστής», «Φύλαξέ μου τις παλιές φωτογραφίες» και «Πάπισσα Ιωάννα» (Μεταφορά στη Νεοελληνική και σχόλια στο έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη).

O Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα της Ηλείας. Έκανε ανώτατες σπουδές στη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά. Στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία όπου έμεινε δεκατρείς μήνες μαθαίνοντας τη γλώσσα και τελειώνοντας μια Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα του “Ο Γέρος”. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια, ενώ έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα από τα οποία 20 περίπου μονόπρακτά του έχουν ανέβει από αθηναϊκές σκηνές. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση με 100 επεισόδια σίριαλ και τηλεταινίες όπου έχουν παρουσιαστεί σε διασκευή του ή πρωτότυπα τα εξής μεταξύ άλλων έργα: “Το χρήμα”, “Η Μ. Στέφα” του Ξενόπουλου, “Το μπουρίνι” του Καραγάτση, πέντε αυτοτελή έργα στη σειρά Μικρογραφίες, “Προς Οφρύνιο” του Φ. Δρακονταειδή, επεισόδια από τη σειρά “Μικροί Μεγάλοι”, “Η λυγερή” του Καρκαβίτσα κ.ά. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε σημαντικές ανθολογίες ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές με Α΄ Βραβείο σε διαγωνισμούς θεατρικών μονόπρακτων και έχει πάρει έπαινο για τρίπρακτο έργο του από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και υπήρξε μέλος στο Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για πέντε χρόνια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης που βρίσκεται στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου στην περιοχή των παλαιών καπναποθηκών Ξάνθης και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου- εκδόσεις «Σπανίδη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.