Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009-"Κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα"

Την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης φιλοξενεί τον ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα κ. Χρήστο Γιανναρά στην πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ομιλία του με θέμα:


«Κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα»


«Από τις εκλογές του 2007 ως σήμερα, η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος έχει πάρει χαρακτήρα ραγδαίας και αδυσώπητης διάλυσης. Οι σοβαρές προτάσεις αναχαίτισης είναι τώρα περισσότερες, έχουν μεγαλύτερη απήχηση, κυρίως όμως αφορούν επιμέρους συμπτώματα του αδιεξόδου. Λείπει ή αγνοείται η ολοκληρωμένη, διαυγής και ρεαλιστική σύλληψη των κυρίων αιτίων της πολιτικής κατάρρευσης, σύλληψη ικανή να λειτουργήσει και σαν δρομοδείχτης για πιθανή ανάκαμψη.
Ο ομιλητής, έχοντας για προμετωπίδα ένα απόσπασμα από ποίημα του Κ.Π. Καβάφη κινάει παρουσιάζοντας χωρίς ψεύδη και υποκρισίες την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα και Φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.
Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, τη Γενεύη, τη Λοζάννη και το Ρέθυμνο Κρήτης. Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στη δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και παράδοση. Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Χρήστος Γιανναράς και ο ακαδημαϊκός Ιωάννης Ζηζιούλας είναι οι μόνοι ορθόδοξοι έλληνες Θεολόγοι που είναι γνωστοί μέσα από το έργο τους στο Δυτικό χριστιανικό κόσμο. Παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες "Το Βήμα" (παλαιότερα) και "Η Καθημερινή".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου- εκδόσεις «Σπανίδη» και της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mac Motors και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στη Ξάνθη.


Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009, στις 20:00, ο κ. Χρήστος Γιανναράς θα μιλήσει, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Κομοτηνή, προσκεκλημένος του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κομοτηνής.

Με την ευγενική υποστήριξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.