Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009-«Ο χορός των κόκκινων παπουτσιών»

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, στις 11:00, τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν για τους μικρούς τους φίλους την συγγραφέα Μαρία Θανοπούλου στην αφήγηση του παραμυθιού:


«Ο χορός των κόκκινων παπουτσιών»


«Ξύπνα Ξενυχτούλη, εε ξύπνα σου λέω ντε, αμάν πια, γιατί δεν κοιμάσαι τα βράδια και ξενυχτάς; Τι κάνεις όλη μέρα κι όλη νύχτα ήθελα να ‘ξερα!
Σοκολάτες έτρωγε ο Ξενοφώντας. Η πολύ σοκολάτα του έφερε αϋπνία είχαν πει οι γιατροί στη μητέρα του.
-Σκέφτομαι, όλη τη νύχτα σκέφτομαι, τι θα γίνω όταν μεγαλώσω.
Του λόγου του τριγύρναγε στα χορτάρια να βρει μια έξοδο... και ίσως και το «θαυματουργό» αχλάδι και ίσως και το κοριτσάκι με τα κατακόκκινα μαλλιά. Μα ήξερε, πως τα αχλάδια ωφελούν, γιατί είναι φρούτα και όλα τα φρούτα κάνουν καλό.
Το λένε και τα παραμύθια».

Η Μαρία Θανοπούλου γεννήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Φοίτησε στα Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια, σχολείο σταθμός για την εποχή του, παραμένει ακόμη και στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Διδάχθηκε την ιταλική γλώσσα στην Περούτζια και στο Μιλάνο. Γράφει από τα εφηβικά της χρόνια. Επιμελείται και διορθώνει βιβλία. Οργανώνει μουσικά ποιητικά βράδια, παρουσιάζει βιβλία, διοργανώνει ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις σε δήμους, εκδηλώσεις για παιδιά, ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και για παιδιά «Τα παιδιά παρουσιάζουν παιδιά» στο δημοτικό ραδιόφωνο 100,6 Λόγου και τέχνης. Έγραψε και διάβασε ραδιοφ. σποτάκια. 93,4 Μύθος, Δημ. Ραδ.100,6 και 9,58 ΕΤ3.

Είναι μέλος της ΕΛΒΕ και της ΕΕΛ της εταιρείας Αλτσχάιμερ, των Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής,του ΠΟΣΠ (Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας).

Με τον Αλέξανδρο Τανασκίδη ίδρυσαν to 2004 «την ανοικτή σκηνή ποιητών», με την οποία πραγματοποίησαν ποιητικά βράδια σε: Λάρισα, Βόλο, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Θάσο, Αθήνα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Καβάλα
Το 2006 και το 2007 με φίλους της Ανοικτής Σκηνής Ποιητών πήρανε μέρος στην έκθεση βιβλίου του ΣΕΚΒΕ και στη διεθνή έκθεση βιβλίου SCRIPTA.

Αναδιοργάνωσε εθελοντικά τη δανειστική βιβλιοθήκη του ΠΟΣΠ με την ταξινομική μέθοδο Ντιούι στο δήμο Θερμαϊκού η οποία θα λειτουργήσει κανονικά για τα 600 μέλη του συλλόγου και για ολόκληρο το δήμο από το Σεπτέμβριο του 2008.

Έχει ιδρύσει λέσχη ανάγνωσης φιλοσοφίας στην Περαία από τον Ιανουάριο του 2008
Λέσχη ανάγνωσης Λογοτεχνίας στην Περαία και στο Πλαγιάρι καθώς και
Λέσχη ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου στην Περαία και στο Πλαγιάρι.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, που βρίσκεται στο ισόγειο της καπναποθήκης «Π», στην οδό καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Με την ευγενική υποστήριξη του ξενοδοχείου "Elena"

κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.