Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009-¨Η βία στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον" με ομιλητή τον Νομικό-Εγκληματολόγο κ. Γεώργιο Μόσχο.

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009, στις 18:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τα γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα της καπναποθήκης «Π», με ομιλητή τον Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη, Νομικό, Εγκληματολόγο και υπεύθυνο του «Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού» κ. Γεώργιο Μόσχο με θέμα:


«Βία στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον»


Από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού……….. 1.9. Βία, παραμέληση, εκμετάλλευση: «Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφή βίας, προσβολής, παραμέλησης, εγκατάλειψης, σωματικής ψυχολογικής, πνευματικής, ή σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, όσο βρίσκονται στην ευθύνη των γονιών, ή των κηδεμόνων τους, ή άλλων προσώπων, στα οποία αυτοί τα έχουν εμπιστευθεί».
Ο Γεώργιος Μόσχος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (M.Phil) στην εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (L.S.E.). Παρακολούθησε σεμινάρια για την εκπαίδευση ενηλίκων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εκπαιδευτών (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), αυτογνωσία και σχετίζεσθαι (Α.Κ.Μ.Α.), διοργάνωση κέντρων νεότητας (Γ. Γ. Νέας Γενιάς) και δραματοποίηση για παιδιά (ΟΤΑ Λονδίνου).
Ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών υποστήριξης παιδιών και νέων με προβλήματα κοινωνικής ένταξης.
Συμμετείχε στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Συνεργασίας για την Υποστήριξη των Νέων, και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ευρωπαϊκών Δικτύων EFCW (Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Ευημερία των Παιδιών), FEANTSA (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οργανώσεων που Εργάζονται με τους Αστέγους), και EOEF (Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Απασχόληση των Παραβατών), στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος.
Έχει συγγράψει ειδικά εκπαιδευτικά εργαλεία για παιδιά και ενήλικες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης "Π"στην οδό καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.