Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009-Παρουσιάση του βιβλίου του συγγραφέα Σταύρου Λυγερού με τίτλο "Εν ονόματι της Μακεδονίας"

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», το νέο βιβλίο του συγγραφέα-δημοσιογράφου κ. Σταύρου Λυγερού με τίτλο:


«Εν oνόματι της Μακεδονίας»


«Με θέμα το διπλωματικό πόλεμο για την ονομασία των Σκοπίων, στο νέο του βιβλίο, o συγγραφέας Σταύρος Λυγερός, παρουσιάζει το χρονικό της 18χρονης (1990-2008) διένεξης Ελλάδας – FYROM και ανασκευάζει πολλές από τις κατεστημένες, στερεότυπες αντιλήψεις της ελληνικής κοινής γνώμης και κυρίως της επίσημης εξωτερικής πολιτικής».

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Άγγελος Συρίγος, Επίκουρος καθηγητής τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου
Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτής Σερρών
Σταύρος Λυγερός, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος

Την παρουσίαση θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Δρ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

Ο Σταύρος Λυγερός γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια διεθνών σχέσεων και διεθνούς οικονομίας στην École des Hautes Études στο Παρίσι.
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Είναι συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Τετράδια Πολιτικού Διαλόγου Έρευνας και Κριτικής, το οποίο κυκλοφορεί από το 1980 (εκδόσεις Στοχαστής). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Φοιτητικό κίνημα και ταξική πάλη στην Ελλάδα (1977, 2 τόμοι, εκδόσεις Στοχαστής), ΠΑΣΟΚ, το σύνδρομο του μεγάλου ασθενούς (1990, εκδόσεις Στοχαστής), Σκόπια, το αγκάθι της Βαλκανικής (1992, εκδόσεις Λιβάνη), Άνεμοι πολέμου στα Βαλκάνια (1992, εκδόσεις Λιβάνη), Κύπρος: Στα όρια του αφανισμού (1993, εκδόσεις Λιβάνη), Το παιχνίδι της εξουσίας (1996, εκδόσεις Λιβάνη) και Όταν σκοντάφτει ο Αετός, μία ανάγνωση των γεωπολιτικών μετώπων στις αρχές του 21ου αιώνα (υπό έκδοση). Επίσης, συγγραφέας δεκάδων μεγάλων άρθρων-μελετών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και για εσωτερικά πολιτικά θέματα. Έχει εργασθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης (εφημερίδα Θεσσαλονίκη), ως πολιτικός-διπλωματικός σχολιαστής στα περιοδικά Αντί, Άμυνα και Διπλωματία, στις εφημερίδες Ποντίκι, Ελευθεροτυπία, Πρώτη, Επικαιρότητα, Επενδυτής, Εξουσία, Αξία, στους ραδιοσταθμούς Κανάλι 15, Σκάι, Αντένα, Πλάνετ και Κανάλι 1 του Πειραιά. Σήμερα εργάζεται στην Καθημερινή και στον Κόσμο του Επενδυτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του restaurant «ΞΑΝΘΙΠΠΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.