Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008-"Δυσκολίες συμπεριφοράς στο σχολείο – Επιθετικότητα". Ομιλία του σχολικού ψυχολόγου κ. Δημήτρη Σαμαρά

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008, στις 20:00, ο Σύλλογος Καθηγητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης (ΣΥ.Κ.Π.Ε.) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, φιλοξενούν στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», την ενδιαφέρουσα ομιλία του σχολικού ψυχολόγου κ. Δημήτρη Σαμαρά με θέμα:


«Δυσκολίες συμπεριφοράς στο σχολείο – Επιθετικότητα»


Η επιθετικότητα στον χώρο του σχολείου προβληματίζει εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς είναι εμφανής αλλά και δύσκολο να εντοπιστεί η αιτιολογία της. Μπορεί να έχει διάφορες μορφές και περιγράφεται διαφορετικά από τους ειδικούς ανάλογα με την ηλικία το παιδιού. Για να αντιμετωπιστεί, σημαντικό ρόλο παίζει η αναγνώριση και η κατανόηση του προβλήματος από όλους μας, γονείς, δασκάλους και πολιτεία.

Ο Δημήτρης Σαμαράς γεννήθηκε στην Καβάλα.
• Έκανε εγκύκλιες σπουδές στην Καβάλα και ανώτατες στην Μ. Βρετανία και την Αθήνα.
• Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (ΒSc Hons) του πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου, ερευνητικού μεταπτυχιακού τίτλου Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (MPhil Research) του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, διπλώματος μουσικοθεραπείας (PgDip) (παράρτημα πανεπιστημίου Σορβόνης στην Αθήνα).
• Έχει κάνει έρευνα με θέμα: «Κινητικός έλεγχος και μάθηση» ως συνεργάτης της ερευνητικής ομάδας των Καθηγητών Α. Καμπά & Γ. Θεοδωράκη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, «Εξέλιξη των αντιληπτικο-κινητικών ικανοτήτων παιδιών προσχολική ηλικίας» υπό την εποπτεία της Dr. Fiona Scott του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου και «Έγκαιρη διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας» υπό την εποπτεία του καθηγητή Γ. Παυλίδη και Roy Evans, πρύτανη του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.
• Εργάστηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ως Ψυχολόγος στο Α' & Δ' Σώμα Στρατού, ως εκπαιδευτικός - σχολικός ψυχολόγος για 4 χρόνια, σε ιδιωτικό προσχολικό κέντρο στην Καβάλα, ενώ από το 2004 ιδιωτεύει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός ψυχολόγος στην Καβάλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη αίθουσα εκδηλώσεων «Λίλιαν Βουδούρη» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσ. Ανδρούτσου στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.