Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008-Η Ομάδα Ανάγνωσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί τον συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή


Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008, η ομάδα ανάγνωσης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στα πλαίσια των συναντήσεων που οργανώνει με Έλληνες λογοτέχνες, θα φιλοξενήσει τον συγγραφέα κ. Πασχάλη Λαμπαρδή.
Η ομάδα θα συζητήσει με τον συγγραφέα για το ιστορικό μυθιστόρημα και ειδικότερα για το τελευταίο του βιβλίο που αναφέρεται στο Βυζάντιο του 11ου αιώνα με τίτλο:


«Η κοιλάδα των σπαθιών»


Ο Πασχάλης Λαμπαρδής γεννήθηκε στις Σέρρες και έλκει την καταγωγή του από την Ανατολική Θράκη. Η πρώτη του επαφή με την συγγραφή έγινε όταν σε ηλικία 15 χρόνων περίπου ένιωσε έντονη την ανάγκη να γράψει. Ασχολήθηκε με την ποίηση, τον πεζό λόγο και διάφορα μικρά διηγήματα τα οποία αργότερα, θεωρώντας τα απέριττα, έκαψε. Αργότερα και ενώ σπούδαζε μηχανικός, αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με τη λογοτεχνία. Η πρώτη εκδοτική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1997 με το βιβλίο «Υπόθεση Ζωής», σκιαγραφώντας το πέρασμα ενός ανθρώπου από τον πνευματικό χώρο του Αγίου Όρους στην προσπάθειά του να βρει την λύτρωση. Στη συνέχεια τον Απρίλιο του 2002, μετά από τρία χρόνια έρευνας κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός το μυθιστόρημα «Ο Ταξιδευτής του Βοσπόρου», που μεταφράστηκε στη τουρκική γλώσσα και του απενεμήθη το βραβείο “Λογοτεχνίας και Πνευματικών αξιών” από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων. Τον Ιούνιο του 2005 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Οι Φύλακες της Ανατολίας» από τις εκδόσεις Πατάκη, όπου αποκαλύπτει ένα κρυφό κόσμο στα βάθη της Ανατολής. Το Μάιο του 2008 κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Η Κοιλάδα των Σπαθιών» από τις εκδόσεις Πατάκη, ένα μυθιστόρημα για το Βυζάντιο του 11ου αιώνα Τα τελευταία χρόνια ο Πασχάλης Λαμπαρδής, έχοντας διακόψει κάθε άλλη του δραστηριότητα, ασχολείται αποκλειστικά με τα γράμματα και την ιστορική έρευνα.

Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος στην Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, στις 19.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.