Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου-"Η Τέχνη στα πόδια σας"

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης πραγματοποιεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα:


«Η Τέχνη στα πόδια σας»


Η έκθεση αποτελεί μια «εναλλακτική-ολιστική» σύμπραξη ζωγραφικής και ρεφλεξολογίας και κάθε δημιουργός την αποδίδει όπως την έχει βιώσει, αισθανθεί, φανταστεί. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει τη σημασία, την ευαισθησία και την ανταλλαγή ενέργειας που περικλείεται στο δίδυμο χέρι-πόδι με τα ηλεκτροχημικά κύματα που στέλνει στο μυαλό του ένας ζωγράφος όταν εμπνέεται ώστε να ενωθούν δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι μεταξύ τους, η ρεφλεξολογία και η ζωγραφική.
Οι ζωγράφοι συμμετέχουν με έργα διαφορετικής αισθητικής και τεχνοτροπίας, εμπνευσμένα από ρεφλεξολογικές αντανακλάσεις και χρώματα.

"Σκοπός της έκθεσης αυτής ήταν να καταφέρω να ενώσω δύο αγαπημένους μου, μα και τόσο διαφορετικούς κόσμους μεταξύ τους. Την ρεφλεξολογία και την ζωγραφική.
Την ανθρώπινη ολιστική επαφή της ρεφλεξολογίας με την ένταση-ακτινοβολία ενός πίνακα ζωγραφικής. Την ανταλλαγή ενέργειας που περικλείεται στο δίδυμο χέρι-πόδι με τα ηλεκτροχημικά κύματα που στέλνει στο μυαλό του ένας ζωγράφος όταν εμπνέεται.
Γνωρίζουμε ότι τα χρώματα έχουν ενέργεια, κατά συνέπεια και ένας πίνακας ζωγραφικής που απαρτίζεται από σχέδια και χρώματα…..πόσο μάλλον όταν αποτελείται από πέλματα και χρώματα!!! Διότι όλοι γνωρίζουμε την ευαισθησία που έχουν τα άκρα μας (παλάμες και πέλματα) και ότι από την πρώτη μας αφή με κάποιον άνθρωπο (κυρίως) ή αντικείμενο λαμβάνουμε σήματα και δημιουργούμε εικόνες στο μυαλό μας. Αυτές τις εικόνες λοιπόν τις ήθελα μέσα από την ματιά ζωγράφων , που είναι και αυτοί άνθρωποι με ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες. Να δω πως αντιλαμβάνονται τον όρο ρεφλεξολογία, την εικόνα του αγγίζω ένα πόδι….έναν κήπο με κλειδιά….μια ανθρώπινη ψυχή.
. . Γιατί αγάπη είναι το κλειδί του να πιστεύεις στις καρδιές μας….στα μυαλά μας….στις ψυχές μας".

Γίαννης Τσαμαντάκης
Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων


Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Εοζέν Αγκοπιάν, Μιχάλης Μανουσάκης , Μανώλης Μπιτσάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Σταμάτης Ζάννος, Γιώργος Ζιάκας, Βασίλης Θέος, Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Βάσω Κυριάκη, Μιχάλης Μαδένης, Γιώργος Μήλιος, Γιάννης Μιγάδης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Γιάννης Τσαμαντάκης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24/11/2008 έως και τις 12/1/2009.
Ώρες επισκέψεως: Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 (εκτός Τρίτης) και Σάββατο 10.00-14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.